Arkivbild: Edsbyn blev första lag att ta poäng av Villa Lidköping. Foto: Bildbyrån

Edsbyn första lag att ta poäng av Villa

Uppdaterad
Publicerad

Svenska mästaren Edsbyn fick med sig en poäng när man spelade 3-3 mot Villa Lidköping i finalreprisen.

– Möter man Villa måste man vara på topp annars kan det rinna i väg, säger Edsbyns målvakt Henrik Karlström efter att ha luggat Villa på första poängen under säsongen.

Villa hade något fler klara chanser, bland annat missade Christoffer Edlund en straff, men Edsbyn stod upp bra i toppmötet mellan ettan Villa och trean Edsbyn.

Villa tog ledningen när Martin Johansson, som sista skytt, pangade in en högerhörna för 3-2 med tio minuter kvar men bara minuten senare kvitterade Vadim Arkhipkin för Edsbyn genom att göra 3-3 bara minuten senare när han fick läget strax framför målet.

Båda lagen nöjda med en poäng

– Villa har ett övertag i andra halvlek och vi får vara nöjda med en poäng. De har mycket spel på vår planhalva och vi får försöka ta vara på våra kontringslägen. Vi borde dock kunnat etablera mer tryck på dem, säger Edsbyns målvakt Henrik Karlström till Elitserien Live.

Det var två bra målvakter som höll siffrorna nere.

– Det var en kämpig match men en väldigt rolig match att stå. Vi är nöjda med en poäng och visste att det skulle bli en tuff match, säger Villas målvakt Anton Johansson till Elitserien Live.

Direkt i andra halvlek kvitterade Villa till 2-2. Erik Säfström spelade in bollen till Joel Broberg som vickade åt vänster och drog in bollen.

Edlund missade straff vid ledning 1-0

Det dröjde en dryg halvtimme innan nollan spräcktes i innehallen. Johan Löfstedt hittade skyttekungen Christoffer Edlund med en lång öppnande passning i djupet. Edlund plockade skickligt ner bollen och klippte in 1-0 för Villa och utökade ledningen i skytteligan till 19 mål.

Ett par minuter senare kvitterade Edsbyn när Oscar Wikblad gjorde 1-1. Strax före pausen gjorde Edsbyn 2-1. Christian Mickelsson kom fri och bollen hoppade ifrån honom. Ted Hedell tog vid och vispade in bollen.

– Jag hann inte fram utan kom in bakom och det gick ju bra, säger Mickelsson.

Strax innan hade Edlund missat en straff för Villa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.