Christan Mickelsson stod för fyra mål i Edsbyns 8-2-kross mot Hammarby. Foto: Elitserien live

Regerande mästaren Edsbyn tog fjärde raka – Mickelsson stor hjälte

Edsbyn ångar på. Mot formtoppade Hammarby kom fjärde raka segern.

Stor segerorganisatör var Christian Mickelsson som stod för fyra mål i 8–2-segern.

– Det studsade med oss idag, vi har hittat in i det nu, säger Mickelsson till elitserienlive.se.

Efter ett inledande kryss mot Gripen har Edsbyn radat upp tre raka segrar. I kväll väntade Hammarby med två raka segrar i bagaget.

I matchminut sju kom första målet. Christian Mickelsson fångade upp en perfekt passning från Mattias Larsson, och kunde enkelt ge Edsbyn ledningen i matchen. Och 1-0 stod sig faktiskt hela halvleken ut. Det var upplagt för en rysare inför andra halvlek.

Riktigt så blev det inte.

Christan Mickelsson – kvällens huvudperson

Oscar Wikblad satte 2-0 efter en hörnretur och bara minuter senare kom trean för hemmalaget. Och det var inte vilket mål som helst. Duon Per Hellmyrs och Christian Mickelsson stod för säsongens kanske hittills snyggaste mål när man samarbetade innan Mickelsson tog ner bollen och i en och samma rörelse dribblade bort motståndaren och satte 3-0.

Men Hammarby reducerade två gånger om. Isac Karlsson gjorde både 3-1 och 3-2 och nu var det verkligen nerv i matchen. Men drygt tio minuter senare kom 4-2 signerat Rasmus Skarp. Och sedan lossnade det för regerande svenska mästaren som till slut vann med 8-2 efter fyra mål av 38-årige Mickelsson.