Villa Lidköping tog femte raka segern. Foto: Elitserien live

Serieledaren Villa Lidköping med femte raka segern

Seriesuveränen, målglada Villa Lidköping är svåra att stoppa.

I kväll kom femte raka segern när man bortaslog Bollnäs med 6–3.

– Vi gör en väldigt bra match, säger tvåmålsskytten Christoffer Edlund, som nu mäktat med 14 poäng på fem matcher, till elitserienlive.se.

Bollnäs kunde bara stå emot målmaskinen Villa Lidköping i en kvart. Då kom första målet i matchen genom Christoffer Edlund. Gästerna fortsatte att ösa på och 15 minuter senare kom 2-0 signerat Alexander Karlgren, som fick ett pass på djupet och kunde enkelt utöka framför de 1513 åskådare som tagit sig till arenan.

Christoffer Edlund tvåmålsskytt

Men Bollnäs reducerade sedan Philip Flodstam drämt till med ett långskott – ett mål Jesper Thimfors i mål kanske borde ha tagit. Men glädjen blev kortvarig då Villa stod för en blixtsnabb replik där Gustav Friman var sist på bollen. Nästa mål kom bara minuter senare och tung uppförsbacke för hemmalaget Bollnäs.

Och inte blev uppförsbacken mindre när Felix Pherson satte 5-1 i början på den andra halvleken. Christoffer Edlund kunde sedan göra sitt andra för kvällen när han satte 6-1 och hoppet om poäng för Bollnäs släcktes sakta men säkert – trots att man lyckades med att göra två mål. Matchen slutade 6-3. Tungt för Bollnäs som tippades att bli ett bottenlag den här säsongen, trots övergången av storstjärnan Erik Pettersson.