Edsyns Per Hellmyrs frias av disciplinnämnden. Foto: Bildbyrån

Edsbyns stjärna Per Hellmyrs frias

Uppdaterad
Publicerad

Han anklagades för spottloska.

Nu frias Edsbyns Per Hellmyrs.

– Jag skulle aldrig spotta någon medvetet i ansiktet, säger han.

Edsbyns stjärna Per Hellmyrs kan spela i andra kvartsfinalmötet med Sandviken, som avgörs i kväll. För Svenska bandyförbundets disciplinnämnd avslår SAIK:s anmälan där klubben menade att Hellmyrs spottat Linus Forslund i ansiktet.

– Det är förnedrande. Mycket har man varit med om, men det här är något annat. Jag tycker att det är ett vidrigt beteende, säger Linus Forslund till Bandypuls.

Disciplinnämnden menar bland annat att videoklippets kvalité för den påstådda incidenten är för dålig för att avgöra om Hellmyrs spottat eller inte.

”Inte ovanligt att något litet saliv kan flyga”

– Det var en väldigt het och tät situation som uppstod hastigt med tjafs och heta känslor. Vid ett sådant sinnestillstånd och hög andfåddhet är det inte ovanligt att något litet saliv kan flyga omedvetet från munnen. Om det har hänt här kan jag inte svara på men jag skulle aldrig spotta någon medvetet i ansiktet, säger Per Hellmyrs i ett uttalande.

Edsbyn leder med 1–0 i matcher i kvartsfinalserien mot Sandviken. I kväll avgörs andra matchen.

KLIPP: Här ryker Per Hellmyrs och Linus Forslund ihop (21 februari 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Per Hellmyrs anmäls för spottloska i ansiktet. Foto: Bildbyrån och Elitserien Live

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.