Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Per Hellmyrs anmäls för spottloska i ansiktet. Foto: Bildbyrån och Elitserien Live

Edsbyns Per Hellmyrs anmäld – anklagas för spottloska: ”Vidrigt”

Uppdaterad
Publicerad

Den första kvartsfinalen mellan Edsbyn och Sandviken blev en het tillställning.

Edsbyns stora stjärna, Per Hellmyrs, har nu blivit anmäld till disciplinnämnden – anklagad för att ha spottat en motståndare i ansiktet.

Händelsen ägde rum i början av andra halvlek när Hellmyrs rök ihop med Sandvikens Linus Forslund framför mål.

– En kampsituation i deras straffområde, vi håller i varandra lite och går upp ansikte mot ansikte. Då skickar han in en spottloska rätt i ansiktet, säger Linus Forslund till Bandypuls.

– Det är förnedrande. Mycket har man varit med om, men det här är något annat. Jag tycker att det är ett vidrigt beteende, säger Forslund.

Sandvikens klubbchef, Rafi Markarian, är upprörd över situationen. Men han hoppas att Per Hellmyrs är rakryggad, står för sitt agerande och tar sin bestraffning.

– Det är oacceptabelt vem det än skulle vara men det svider extra när det är en av svensk bandys största som gör det, säger han till Bandypuls.

SVT Sport har sökt Per Hellmyrs.

Se situationen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.