Edsbyns Martin Frid gjorde ett av lagets mål i segern mot Sandviken. Foto: Bildbyrån

Jämnt möte slutade i övertygande seger för Edsbyn

Sandviken ställdes mot Edsbyn i första matchen i SM-kvartsfinalen i bandy.

Då blev tungviktsmötet en lugnare resa för gästerna än tänkt.

Edsbyn vann med 5-1 efter en dominant andra halvlek – och ett kanonmål.

– Sådana träffar får man inte till många gånger, säger Edsbyns Martin Frid.

Edsbyn är regerande mästare när de slog Villa Lidköping, som vann grundserien i överlägsen stil i år, i finalen förra året.

Men i kvällens kvartsfinal mötte de hårt motstånd till en början.

I den 37:e minuten tog Edsbyn ledningen när 19-åringen Rasmus Skarps gjorde ett straffmål till 1-0. Det efter en chansfattig halvlek som ökade i intensitet i slutet.

”Det vi väntat på”

Sandviken var nära att kvittera men fick inte in den i mål innan halvtid.

– Det är det här vi har väntat på hela säsongen, i det stora hela är det bra, sa Edsbyns Ted Hedell i sändningen i halvtid.

I den andra halvleken ökade Edsbyn takten rejält. Martin Frid utökade först till 2-0 efter en riktig raket i mål, och i slutminuterna satte gästernas Jimi Heionen punkt för matchen med sitt 5-1-mål.

– Sådana träffar får man inte till många gånger under en säsong, säger målskytten Frid efter slutsignal.

Kvartsfinalerna spelas i bäst av fem matcher. SM-finalen spelas lördagen den 18 mars som sänds i SVT.