• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Vetlanda till kvartsfinal efter drama: ”Kaos överallt”

Uppdaterad
Publicerad

Vetlanda vann mot Hammarby med smått otroliga 9-8 och är klart för kvartsfinal efter 2-0 i matchserien.

– Det var kaos överallt, säger Vetlandas matchvinnare Filip Bringe.

Han gjorde 9-8 i den andra tilläggsminuten efter att bollen precis letat sig över mållinjen efter en hörna. Domarna stod bra placerade och godkände målet i matchen med svängdörrarna på vid gavel.

– Det var precis, säger den lättade Bringe till Elitserien Live.

Redan efter 17 minuter ledde Vetlanda med 3-0 och hade en tvåmålsledning flera gånger, sista gången vid 7-5 med kvarten kvar. Men Bajen sålde sig dyrt denna kväll som blev den sista för säongen på Zinkensdamms IP.

Det blev 7-7 innan Vetlanda såg ut att ha avgjort när just Bringe gjorde 8-7 på en hörna i 87:e minuten.

En minut senare gjorde Kasper Milerud 8-8 för Hammarby. Med en spelare utvisad var Milerud nära att göra 9-8 för Hammarby men han fick inte tag på returen från VBK-målvakten Topi Peuhkuris benskydd och Bringe kunde slå till på tilläggstid för Vetlanda.

”Hittar ett sätt att vinna”

– Jag vet inte. Det var kaos överallt och otroligt skönt att vi kunde vinna. Det är ett krig, en tuff bortamatch och vi spelar inte jättebra men hittar ett sätt att vinna, säger Filip Bringe.

Nu väntar kvartsfinal i bäst av fem matcher mot mesta mästarna Västerås SK.

– Nu måste jag sätta den och det var precis också, en riktigt fin laginsats. Nu får vi några dagar att vila upp oss på inför Västerås och vi vet att vi kan slå topplag och får tro på det hela vägen, säger Bringe.

I den andra åttondelsfinalen vann Sirius mot Motala med 2-1 och är också vidare till kvartsfinalen med 2-0. Där väntar seriesegraren Villa Lidköping.

Kvartsfinaler:

Villa Lidköping–Sirius

Bollnäs–Broberg/Söderhamn

Västerås–Vetlanda

Sandviken–Edsbyn

Speldatum: 20 februari, 22 februari, 24 februari, 25 februari, 27 februari och 1 mars. Här gäller det bäst av fem matcher.

SM-finalen spelas den 18 mars i Uppsala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.