Vetlanda vann den första åttondelsfinalen mot Hammarby. Foto: Sebatian Lamotte/Bildbyrån

Efter galen tilläggstid – Vetlanda vann första åttondelsfinalen mot Hammarby

Hammarby stod för tre mål på mindre än en kvart direkt i första halvlek.

Sedan kvitterade de i den fjärde (!) tilläggsminuten.

Men bara en minut senare gjorde Emil Federov 5–4 till Vetlanda – och laget är nu halvvägs till kvartsfinal.

– Skönt med en vinst, säger matchvinnaren Emil Federov.

Efter den första halvleken ledde Vetlanda med 3–0, och såg ut att få en relativt behaglig resa fram till 1–0 i matcher.

Men gästande Hammarby rivstartade den andra halvleken. Redan efter en halv minuts spel spräckte de nollan, då Isac Karlsson kom fri efter en lång och vacker framspelning av Robin Sundin och satte 1–3.

Vetlanda vann

Mindre än en kvart senare var det 3–3, efter ytterligare ett mål av Isac Karlsson, och en kvittering av David Pizzoni.

Men det blev alltså ändå Vetlanda som vann matchen.

Lagkapten satte 4–3

4–3-målet, som länge såg ut att bli matchavgörande, var riktigt läckert. Axel Ekholm chippade snyggt fram bollen till lagkapten Andersson. Andersson tog emot bollen, lade den rätt med skridskon och satte sedan bollen förbi Viktor Birgersson i Hammarby-målet.

Andersson var sedan, i den andra tilläggsminuten, ytterst nära att sätta spiken i kistan. Men Viktor Birgersson räddade Anderssons friläge.

Federov avgjorde

En och en halv minut senare kvitterade David Jansson för Hammarby på en hörna, och matchen såg ut att gå till förlängning.

Men så blev det inte. Bara en minut efter Janssons kvittering lyckades Emil Federov ta hand om en studsande boll och sätta 5–4 – vilket blev slutresultatet.

– Fruktansvärt roligt. De kvitterade till 4–4 nån sekund tidigare, och att sen få göra det femte målet... Det går inte riktigt att beskriva den känslan, säger Emil Fedetov till Elitserien Live.