SVT sänder VM-finalerna i bandy Foto: Bildbyrån

Klart: SVT sänder VM-finalerna i bandy

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart.

SVT sänder damernas och herrarnas VM-finaler l i bandy.

– Det kommer att bli en riktig bandyfest, säger SVT:s tillförordnade sportchef Max Bursell.

I slutet av mars inleds bandy-VM i Åby/Växjö. Världens bästa dam-och herrlandslag kommer att göra upp om världsmästerskapet, och SVT kommer att sända VM-finalerna.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med SVT och att de ser värdet i att bevaka och direktsända VM-finalerna. Detta är ju ett historiskt VM med båda dam- och herr-turnering samtidigt och dessutom med den unika möjligheten att sända två VM-finaler på samma dag, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet i ett pressmeddelande.

Söndagen den 2 april äger dubbla finaler rum i Eriksson arena i Åby.

– Vi vill alltid vara med och sända när de svenska landslagen jagar mästerskapsguld. Extra kul den här gången med både damernas och herrarnas final tillsammans, det kommer att bli en riktig bandyfest i SVT, säger SVT:s tillförordnade sportchef Max Bursell.

Så sänds finalerna i bandy-VM 2023

Damernas final

2 april

12:50 – SVT1/SVT Play

Herrarnas final

2 april

16:20 – SVT1/SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.