Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christoffer Edlund var på spelhumör, som vanligt. Foto: Bildbyrån

Storfavoriten Villa Lidköping var illa ute – vände tvåmålsunderläge till storseger

Uppdaterad
Publicerad

Storfavoriten Villa Lidköping var nära att åka på förlust i första kvartsfinalmötet mot Sirius.

Men anfallsstjärnan Christoffer Edlund som precis innan avslag signerade ett nytt kontrakt, hjälpte sitt Villa till seger med 7-2 efter en makalös andra halvlek.

– Vi gör en väldigt väldigt bra andra halvlek, säger Edlund till elitserienlive.se.

Överlägsna seriesegraren Villa Lidköping gick in i matchserien mot Sirius som superfavorit – ett Sirius som kom  från matchande i åttondelsfinalen, där man slog ut Motala i två raka matcher.

Och gästerna från Uppsala var på god väg att ta tredje raka segern efter en fin första halvlek.

I den 22a matchminuten sköt Jimmy Jansson in 1-0 för Sirius. 2-0 kom i 39e minuten när Albin Thomsen styrde in en boll från nära håll efter ett fint inspel från Tobias Nyberg. 2-0 och drömläge för gästerna. Men Villa hann med en reducering precis innan halvtidsvilan genom Martin Andreasson. Ett viktigt mål att ta med sig till halvtidsvilan.

För tidigt i den andra halvleken kom kvitteringen. Anfallsstjärnan Christoffer Edlund, som precis innan kvällens avslag skrev på en nytt fyraårskontrakt med klubben – drev fram och assisterade Tim Persson som inte gjorde några misstag. 2-2 med nästan hela den andra halvleken kvar att spela.

Heta känslor och överkörning

Men med 20 minuter kvar att spela kunde Villa för första gången i matchen ta ledningen när Petter Björling sköt in 3-2.

Tre minuter senare blev det heta känslor på arenan när Jimmy Jansson fick rött kort efter en ojust tackling på Christoffer Edlund. Villa-fansen höll andan men Edlund hade inga som helst bekymmer med att spela vidare och bli tvåmålsskytt när Villa körde över Sirius i den andra halvleken.

Slutresultatet skrevs till hela 7-2 och Villa Lidköping i förarsätet när man tog sin sjätte raka seger mot just Sirius.

– Vi har varit spellediga ett tag så det märktes att vi behövde 45 minuter, säger Christoffer Edlund och fortsätter att berätta om varför det blev fyra nya år i Villa.

– Jag har mycket motivation kvar att ge och trivs jättebra i föreningen. Familjen trivs bra här nere så det var en avgörande del i beslutet. Det är njutbart varje dag, säger han.

Slutspelsguiden 2023:

Herrarnas slutspel i bandy 2023: Lagen, stjärnspelarna och då spelas finalen 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.