Hammarbys Daniel Mossberg gjorde ett av målen när Bajen tog sin första seger efter sju raka förluster. Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT

Efter sju raka förluster – Hammarby nu vinnare igen

Efter sju raka förluster bröt Hammarby bandy till slut sin dystra förlusttrend i kväll. Efter 5-4 hemma mot bottenkonkurrenten Frillesås kan man nu andas ut för stunden i bottenstriden.

De möttes så sent som i lördags och på onsdagskvällen var det dags igen för Hammarby och Frillesås att göra upp i Elitserien i bandy. Då vann Frillesås överraskande med 6-4 men denna gång skulle Bajen få revansch hemma på Zinkensdamm.

Och det var egentligen aldrig något snack om saken. Hammarby fick en drömstart när Ivan Lebedev gjorde 1-0 efter 17 minuters spel. Bara sex minuter senare utökade hemmalaget innan Frillesås fick in en reducering innan paus.

Men Hammarby tog tag i taktpinnen direkt i andra halvlek när Lebedev satte dit sitt andra mål för kvällen. Bara tre minuter senare utökade rutinerade Daniel Mossberg till 4-1 på straff, hans 13:e mål för säsongen. Två sena mål gav lite nerv i matchen men Hammarby vann till sist med 5-4.

Trots segern ligger Hammarby kvar på 12:e plats i tabellen, nu sju poäng före just Frillesås.

Edsbyn vann toppmötet

Samtidigt åkte serieledaren Villa Lidköping på sin andra raka förlust när man förlorade toppmötet mot Edsbyn med 4-2. Villa ledde dock länge men Edsbyn skulle kvittera i 78:e minuten genom 20-årige Ted Hedell som bombade in kvitteringen. I den 87:e minuten avgjorde sedan Edsbyn genom Oskar Wikblad. På tilläggstid fastställde sedan Simon Jansson slutresultatet till 4–2 till det regerande mästarlaget.

KLIPP: Edsbyn starkast i toppmötet (27 januari 2021)