Förre Hammarbyspelaren sänkte Bajen

Uppdaterad
Publicerad

På Zinkensdamms IP med tätt snöblandat regn blev det en målsnål historia mellan Hammarby och Västerås – mycket tack vare två stabila målvakter. Där drog till slut Västerås det längsta strået och vann med 2-1, där en före detta Bajenspelare avgjorde.

Hammarby jagade säker mark i tabellen när Västerås var på besök. Men istället skulle det bli två poäng till gästerna som befäster sin position i topp-sex.

Västerås tog ledningen med halvtimmen spelad genom Robin Andersson. Men efter det dröjde det ända tills knappa kvarten återstod innan nästa mål kom i matchen. Den gången från Jesper Jonssons klubba, som efter sex säsonger i Hammarby bytte till Västerås inför den här säsongen.

Även en nuvarande Hammarbyspelare skulle göra mål. Med tio minuter kvar reducerade David Jansson till 1-2. Men närmare än så kom de aldrig utan Västerås fick med sig alla poängen från det grönvita mötet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.