Per Fosshaug. Foto: Bildbyrån

Fosshaug lämnar AIK – guldtränare tar över

Uppdaterad
Publicerad

Legendaren Per Fosshaug lämnar sitt tränaruppdrag i AIK.

Peter Rönnqvist, guldtränaren från 2012, ersätter.

– Det finns ingenting dramatiskt bakom beslutet att ändra på tränarposten och Pelles fina insatser för laget är beständiga, säger sportchefen Jonas Galotta på AIK:s hemsida.

Guldsatsande AIK har blandat och gett i damernas elitserie och ligger just nu trea i tabellen. Nu väljer klubben att göra ändringar i ledarstaben.

Legendaren Per Fosshaug, som lett laget sedan 2019, får lämna tränarposten och i stället kliver Peter Rönnqvist in.

– Det finns ingenting dramatiskt bakom beslutet att ändra på tränarposten och Pelles fina insatser för laget är beständiga. Pelle innehar fler arbetsuppgifter i AIK där han fortsätter precis som tidigare, säger AIK:s sportchef Jonas Galotta på klubbens hemsida.

Målsättningen SM-guld

Rönnqvist ledde AIK:s damer till World cup-seger och SM-guld under säsongen 2011/2012.

– Det är trevligt att vara tillbaka i AIK med den speciella vinnarinstinkten som fortfarande finns hos både spelare och klubb, säger Rönnqvist.

Målsättningen är fortfarande att ta SM-guld.

– Det kan vara svårt att komma till ett lag under säsong men målsättningen är tydlig och spelarnas skicklighet enorm, vilket medförde att jag tog mig an detta ärofyllda uppdrag. Nu ska vi arbeta stenhårt med den grund som är lagd och utveckla det som går, säger Rönnqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer