Edsbyspelarna jublar efter SM-guldet 2020. Foto: Bildbyrån

Bandyfinalerna flyttas fram

Uppdaterad
Publicerad

Bandysäsongen måste förlängas en vecka, vilket innebär att SM-finalerna flyttas fram till den 27 mars.

Det är coronapandemin, med många flyttade matcher på grund av smitta i lagen, som tvingar Svenska bandyförbundet att flytta fram matcher.

”Att vara flexibel är ett måste i dessa speciella och utmanande tider. Därför har vi tagit beslutet att i första hand förlänga säsongen i en vecka”, säger Jesper Kärrbrink, vice ordförande i Svenska bandyförbundet, i ett pressmeddelande.

”Seriestarten blev senarelagd och flera matcher har skjutits upp under vintern. Det är därför nödvändigt att förlänga säsongen och därmed skapa ett luftigare spelschema för både damer och herrar. Vi hoppas att detta initiativ räcker, men vi följer tillsammans med förbundet utvecklingen noga och har beredskap för ytterligare förseningar”, säger Per Selin, ligachef för Elitserien dam och herr.

Bandyförbundet räknar med att säsongen kommer att slutföras utan publik på läktarna.

”Det gör dock matchflyttar enklare att genomföra, en fråga som normalt sätt är väldigt komplex”, säger Per Selin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.