Studenternas IP. Foto: Bildbyrån

Storsponsor köper biljetter till SM-finalerna – trots tomma läktare

Uppdaterad
Publicerad

Bandyfinalerna i Uppsala på lördag spelas inför tomma läktare. Trots det köper förbundets huvudsponsor biljetter för 100 000 kronor.

– Initiativet betyder mycket för svensk bandy, säger Per Selin som är ligachef för Svensk Elitbandy i ett pressmeddelande.

Coronavirusets spridning har gjort att nästan all svensk idrott har stannat, men trots det spelas både damernas och herrarnas bandyfinal på Studenternas IP på lördag.

– Hälsan går självklart först. Samtidigt vill vi gärna avgöra SM-finalerna på bandyplanen. Därför känns det skönt att vi kan avgöra SM-slutspelet på sportsliga grunder, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande för Svenska Bandyförbundet.

För att hjälpa bandyn väljer en storsponsor att betala för biljetter trots att de inte kan användas då matcherna spelas utan publik.

SVT Sport sänder bandyfinalerna på lördag.

KLIPP: Edsbyn vände – klart för final

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.