Efter spelarupproret – nu avgår Hammarby Bandys styrelse

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sport avslöjade i söndags att spelarna i Hammarby Bandy krävde bolagsordföranden Jan Henrikssons avgång.

Nu har truppen fått gehör.

Nu ställer styrelsen sina platser till förfogande.

Det var i förra veckan som spelarna i Hammarbys elitserielag i bandy fick veta att deras kontrakt brutits och att lönerna bara garanteras för januari, detta för att sanera ekonomin där elitlicensen är i fara.

I söndags kunde så SVT Sport avslöja att spelartruppen krävde bolagsordföranden Jan Henriksson på hans avgång.

”Drivit det så långt vi kan”

Under tisdagseftermiddagen publicerade sedan klubben en kommuniké där de meddelade att styrelsen ställer sina platser till förfogande, något DN var först att rapportera om.

– Utifrån en dialog som fanns så sent som igår kväll, framåt 23.00, så landade vi i ett beslut som vi fann som klokast för klubben. Det är ändå det jag vill understryka att det är klubbens bästa vi hela tiden har för ögonen och då tyckte vi i AB-styrelsen att då ställer vi helt enkelt våra platser till förfogande. Vi har drivit det här så långt vi kan med de förutsättningar som finns och nu får andra ta vid, säger Jan Henriksson till SVT Sport.

Talar vi klarspråk är väl avgången en reaktion på missnöjet från spelarna, som krävt er avgång?

– Nej, nej. Så är det inte.

Vad är det då?

– Man kan väl säga så här, att det är klart att spelarna inte är glada i de åtgärder som eventuellt skulle vidtas, att vi skulle spara en miljon.

Tillsättandet av ny styrelse ska nu ske skyndsamt och vid en extra bolagsstämma under januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.