Krisande Hammarby förlorade på hemmais

Uppdaterad
Publicerad

Det nya året har inte börjat bra för Hammarby bandy. I förrgår sade klubben upp alla spelarkontrakt på grund av en ekonomisk kris, idag förlorade man på hemmais mot Sirius med 8–4.

Den ekonomiska krisen inom bandyn blir allt djupare. Tidigare i höstas sade Sandviken upp alla spelarkontrakt, i förrgår gjorde Hammarby samma sak.

– Det har varit lite turbulent här i föreningen, men man är mån om föreningen och vill att den ska fungera på alla plan. Både sportsligt och uppe på kansliet, men så är det inte nu, sade Hammarbys tränare Misja Pasjkin till SVT Sport inför kvällens match mot Sirius.

Sirius är ett av de andra lagen som har det kämpigt ekonomiskt, men på isen på Zinkensdamm var det hemmalaget som hade det kämpigast.

Hammarby kom inte upp i tempo och gästerna från Uppsala hade stundtals lekstuga när hemmalaget drog på sig utvisning efter utvisning. Åtta mål blev det för gästerna, och sex olika målskyttar. Endast Teemu Määttä gjorde två i 8–4-vinsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.