Foto: BILDBYRÅN

Experten: ”Man ska åka till Hasse och tacka honom”

Uppdaterad
Publicerad

4-0 i SM-finalen efter fyra olika målskyttar. Men SVT Sports expert Andreas Bergwall hyllar ett femte namn hos mästarna Edsbyn.

Spelfördelaren Hans Andersson var den som fick störst beröm efter finalen:

– Jag tycker inte man ska åka till läktaren och tacka, men ska åka till Hasse och tacka honom, säger Bergwall.

Andersson var spelaren som styrde mästarnas spel, höll i bollen och spelade fram.

– Han driver deras spel och håller bollen väldigt mycket. Tittar man på tiden som varje spelare har bollen så har han den mest i Edsbyn, fortsätter Bergwall.

SVT-experten tycker att Sandviken borde gått på Edsbyns spelfördelare hårdare, speciellt när laget hamnade i underläge.

– Man kan tycka att när Saik skulle ta tag i matchen så kanske man skulle plockat bort honom så att Edsbyn hade behövt spela lite annorlunda. Han har väldigt stor del i segern, driver på och behåller bollen.

– Han gör en fantastisk match, fyller SVT Sports andra expert Camilla Johansson i.

En annan som förstås fick beröm var Edsbyns målvakt Anders Svensson som höll nollan. 42-åringen är den första målvakten som håller nollan i en SM-final på 34 år.

– Det är inte så ofta det händer. Han gör några räddningar men inte så många som du tror han ska behöva göra mot Sandviken, säger Bergwall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.