Pelle Fosshaug tar över Villa Lidköping. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Villa Lidköpings present på 90-årsdagen: Pelle Fosshaug ny tränare

Uppdaterad
Publicerad

Johan Sixtensson slutar som tränare för Villa Lidköping efter tio år.

Då tar en av Sveriges bästa bandyspelare genom tiderna över.

Pelle Fosshaug blir ny tränare nästa säsong.

Det var ett besked som kom som en blixt från en klar himmel på Villas 90-årsdag, av alla dagar. Klubben bildades för övrigt också på en torsdag 18 januari 1934.

– Kul att vi kan överraska lite. Jag hade en sittning med spelarrådet i tisdags och det här känns väldigt bra, säger Villas klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson till Bandypuls.

”Det känns fantastiskt. Här finns alla möjligheter. Villa Lidköping är ett jätteföredöme i Bandysverige”, säger Fosshaug till klubbens webbplats.

Varit förbundskapten för Somalia

”Det är motiverande att få jobba med väldigt skickliga spelare. Villa Lidköping har hur många skickliga spelare som helst och som tränare önskar man ju det, att hitta vägar fram tillsammans med skickliga spelare.”

Som spelare har Fosshaug, 58, fem VM-guld och sex SM-guld på meritlistan. Som tränare har han varit i Tillberga, Borlänge, AIK och varit förbundskapten för Somalia. Och han har varit teknisk rådgivare i Västerås.

Villa Lidköping leder elitserien just nu, tre poäng före Västerås.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
15-årige Alwin Andersson blev yngst någonsin i Villa tidigare i januari. Foto: Bandypuls

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.