Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här försenas bandymatchen på grund av sprickor i isen. Foto: Bandypuls/Bildbyrån

Sprickor försenade kaosmatchen i Motala som började 4 januari: ”En konstig match”

Uppdaterad
Publicerad

Vetlanda vann en av de längre matcher som spelats i svensk bandy med 3-0. Mötet i Motala inleddes den 4 januari och avslutades klockan 22.06 under tisdagskvällen.

– Det var en konstig match med konstiga förberedelser men väldigt skönt med två poäng, säger tvåmålsskytten Joakim Carlström till Bandypuls från Motala där det var 14 minusgrader och svårreglerad is på utomhusbanan.

När matchen skulle börja gick vaktmästare runt med vattenkannor och fyllde igen håligheter. När ismaskinerna sedan kom ut var domarna framme med direktiv kring hur det skulle spolas.

Det var en aning upprört och röster hördes om att Vetlanda motsatte sig spel. Matchen kunde sättas igång 40 minuter sent klockan 19.40 och inte många själar hade trotsat kylan trots att det var fri entré. 212 var den officiella publiksiffran.

Vetlanda förnekar: ”Klart att vi ville spela”

– Nej, så klart att det inte var så. Klart att vi ville spela bandy men det är ingen som vill bli skadad. Det var två jättesprickor i isen på vår sida under uppvärmningen som vi sa till om, säger Vetlandas Olle Berglund.

När matchen bröts i paus förra gången den 4 januari ledde Motala med 4-3 och tävlingskommittén beslutade att matchen skulle spelas om från pausen och att Motala då skulle leda med 4-3.

Vetlanda överklagade och förbundsstyrelsen gick på den linjen och matchen spelades om i sin helhet med start från 0-0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.