AIK:s Erik Pettersson såg till att sänka sina gamla klubbkamrater i Sandviken, som åkte på första hemmaförlusten på ett år. Foto: Bildbyrån

Första Saik-förlusten hemma på ett år

Uppdaterad
Publicerad

Sandvikens AIK hade inte förlorat på hemmaplan i elitserien på ett år. Den sviten är bruten efter att AIK vann dagens toppmöte med klara 6-2.

– Det är två poäng. Det var det vi hade som mål när vi åkte hit. Saik hade väldigt mycket boll, men jag tycker vi ändå skapar de hetaste målchanserna, säger Erik Pettersson i Aftonbladets webbsändning.

Senaste hemmaförlusten för Sandviken på hemmaplan i elitserien kom mot Vänersborg som vann med 4-3 den 7 februari förra året. Nästan ett år senare bröt AIK den sviten när den förre Saik-ikonen Erik Pettersson kom på besök. Trots sin unga ålder på 25 år har Pettersson två SM-guld och två silver med Saik från 2012 till 2015.

Fyra poäng av Pettersson

”EP” gjorde två mål och spelade fram till två när AIK vann med 6-2 och gick upp på tredje plats i tabellen och passerade Sandviken som är fyra. Båda lagen har släppt in 69 mål. AIK har gjort 146 och Saik 98, vilket säger en del om styrkan framåt.

Med facit i hand avgjordes matchen i slutet av den första halvleklen. På mindre än fem minuter vände AIK 1-2 till 4-2.  

– Vi gör väl 30 bra minuter i första halvlek. Sedan får de tre snabba mål och då avgörs matchen, säger lagkaptenen Daniel Berlin, lagkamrat med Pettersson vid SM-guldet 2012.

KLIPP: Hammarby blåsta på straff och kvittering – föll mot Villa (2 feb 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.