Arkivbild: Christoffer Fagerström var besviken att få lämna Lidköping utan poäng. Foto: Bildbyrån

Hammarby blåsta på straff och kvittering – föll med 5-6 mot Villa

Uppdaterad
Publicerad

Serieledande Villa Lidköping hade problem med att slå tabelltolvan Hammarby, men kunde hålla undan och vinna med 6-5. I slutminuterna jublade Hammarbyspelarna för en kvittering men domaren vinkade avvärjande.

– Vi skulle inte jublat så där om det inte var mål, säger Christoffer Fagerström om situationen.

Hammarbyspelarna kom i ett anfall på högerkanten i den 88:e minuten och bollen gick in mot Jesper Thimfors i Villamålet. Hammarby jublade för en kvittering till 6-6 men domaren lät spelet fortsätta. Det var svårt att se utan närbilder i webbsändningen.

– Han tar den i armvecket, magen och han står långt in i målet. Vi skulle inte jublat så där om det inte var mål, säger tvåmålsskytten Christoffer Fagerström i Aftonbladets webbsändning och tänker på att Villas försvarare Martin Johansson stod vid mållinjen och fick bollen på sig.

Edlunds 50:e mål för säsongen

Hammarby gjorde en bra match och hade kämpat sig ikapp från 5-3 till 5-5 som dock bara stod sig en dryg minut innan skarpskytten Christoffer Edlund klippte in 6-5 med kvarten kvar för Villa från snäv vinkel på vänsterkanten, ett patenterat Edlundmål, hans 50:e den här säsongen.

– Det satt långt inne och vi fick inte till vare sig offensiv eller defensiv. De gick snabbt till anfall vilket vi inte riktigt var beredda på, säger Edlund som kände sig trött i kroppen. 

– Jag försökte få ut tröttheten ur kroppen med att åka ännu mer skridskor, säger en pustande Edlund.

”Förbannad över att vi inte får med oss någon poäng”

Hammarby spelade bra, kämpade desto mer, men fick inte med sig någon poäng.

– Jag är så förbannad, galen, över att vi inte får med oss någon poäng. De blåser straff för hög klubba och vi får inte ens med oss ett frislag. De såg fel antar jag, i vanlig ordning. Vi spelade hyggligt försvarsspel, eller vi måste skärpa till oss, och ger dem tre, fyra mål säger den upprörde Fagerström.

Hammarby hade fått en straff redan i den fjärde minuten för en hög Villaklubba och en straffskytt utsedd som cirklade runt bollen innan domaren ändrade sig. Dock gjorde Kasper Milerud 1-0 till Hammarby redan minuten senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.