ARKIV: IFK Motala under en match förra säsongen. Foto: Bildbyrån.

Första vinsten för Motala i Västerås på 13 år

Uppdaterad
Publicerad

Mesta mästarna Västerås, dessutom i final i våras, fortsätter att hacka. I dag förlorade man hemma mot Motala med 2-5. Det var Motalas första seger i Västerås sedan 2006.

– Det är riktigt roligt att vinna sådana här matcher, säger Albin Bjerkegren.

Innan segern för 13 år sedan går det tillbaka till 1990 till den näst senaste segern för Motala i Västerås.

– Vi krigar i 91 minuter och sätter de lägena vi får, kanske borde vi satt några fler mål, säger Albin Bjerkegren till Bandyplay.  Han satte viktiga 2-4 efter att ha fångat upp en boll efter en hörna.

Laget var starkt i defensiven och stod lågt och ställde sedan sylvasst om när chanserna gavs.

Västerås har bara en seger på fem försök i hemmahallen den här säsongen.

”Vi är lite sökande just nu”

– Vi är lite sökande just nu och då är det attacken som får lida. Jag tycker att vi bjuder dem på de tre första målen men de gör det bra. Vi måste sprida energi till varandra och få tillbaka självförtroendet, säger VSK-kaptenen Magnus Joneby.

Svackan är djup för Västerås som inte vill prata om kris trots en elfteplats i tabellen med fler matcher spelade än konkurrenterna runt de nedre strecken.

– Vi försöker allt vad vi kan men just nu går det inte vår väg, tycker att det varit stolpe ut hela säsongen, säger Joneby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.