Christoffer Edlund under VM-finalen mot Ryssland 2019 Foto: Bildbyrån

Förväntas vinna skytteligan – Edlund gillar pressen

Uppdaterad
Publicerad

10 av 14 tränare i elitserien tippar att Villa vinner SM-guld i vår och hela 13 av 14 tror att Christoffer Edlund vinner skytteligan.

– Det är kanon så klart, att folk tror på oss. Vi trivs med det, säger måltjuven Edlund som är Villas hetaste nyförvärv inför säsongen.

– Jag tycker det finns många bra lag i dagens elitserie men givetvis vill vi vara med där uppe och ser oss själva i toppen, säger Edlund som håller med tränarna i deras tips.

– Vi har toppspelare i varje lagdel och sedan har vi sjukt kul tillsammans. Vi får energi av att träffas vilket är otroligt viktigt.

Den notoriske målskytten Edlund, som gjort över 600 mål för Sandviken,  lämnade ryska Jenisej i vintras för spel i Villa.  En supervärvning förstås för ett Villa som förlorade SM-finalen mot Edsbyn i våras.  Att Edlunds närvaro är det som gör Villa till klar guldfavorit den här gången, vill inte en ödmjuk Edlund riktigt hålla med om.

Vill givetvis bidra

– Om vi vinner i Uppsala är det för att vi har varit extremt bra som lag och funkat i alla lagdelar. Givetvis vill jag vara med och bidra men om vi ska gå hela vägen så krävs det att hela laget är bra.

Christoffer Edlund har en näsa för mål. Bästa näsan hela sju gånger faktiskt. Från första gången 2009, då i för Vetlanda och sex gånger till för Sandviken har Edlund vunnit skytteligan i elitserien. Senast i Sandviken 2019 gjorde han 61 mål.

Nu tror alla tränare förutom en att Edlund gör flest mål igen.

– Jag har gjort det några gånger förut så det är väl inget nytt egentligen. Men jag ska försöka fortsätta leverera på den nivån som jag har varit tidigare. Jag ska försöka vara bra och jämn under hela säsongen. Jag ska försöka leva upp till det absolut, skrattar Edlund.

Gillar pressen

Han vet hur man hanterar pressen att vinna skytteligan. Så tipsen på honom ger inga darriga ben direkt.

– Det är inga problem. Det har väl varit så många säsonger att folk har trott på en så. Det är kul att vara bra på något, skrattar Edlund.

– Jag ska fortsätta att göra det jag är bra på för att hjälpa laget och sedan om det trillar in en del mål så är det så klart positivt.

Största hindren till ett Villa-guld i vår är de regerande mästarna Edsbyn och AIK, tror Edlund.

– AIK har värvat otroligt bra och kommer absolut vara med där uppe. Edsbyn är alltid med och är bland de bästa och har ett starkt lag.

När publiken är tillbaks på arenorna så ser Edlund det som extra positivt att AIK utmanar i toppen.

– Hammarby är med där också och det är klart att det är positivt med två bra Stockholmslag för bandyintresset i framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.