Frillesås segrade i bottenmötet med Tellus

Tellus ledde bottenmötet mot Frillesås efter första halvlek. Men hemmalaget blev för svåra för Tellus i andra halvlek och efter fem mål tog Frillesås sin andra vinst den här säsongen.

Både Frillesås och Tellus har haft det tufft den här säsongen. På tio matcher har Frillesås en vinst och nio förluster. Tellus har inte vunnit alls, men har en oavgjord match och därmed en poäng.

I den första halvleken var det dock bortalaget som lyckades bäst. Efter 18 minuter tog Tellus ledningen när Jesper Norrman träffade rätt i mål.

Två minuter in i andra halvlek kom kvitteringen genom Mattias Johansson, som sedan gav sitt lag ledningen när han gjorde kvällens andra mål.

Jagade kvittering

I 61:a minuten blåstes straff för Frillesås. En chans som Emretsson förvaltade på allra bästa sätt – 3-1 till hemmalaget.

Tellus reducerade några sekunder senare och fortsatte att utmana mer än de gjort i första halvlek.

Men då passade hemmalaget på att utöka sin ledning till 4-2, efter mål av Jakob Jenefeldt. Bortalaget jagade ett kvitteringsmål men istället styrde Calle Litsmark in bollen i öppet mål.

Tellus kom aldrig närmare och matchen slutade 5-2.

– Det var viktiga mål i början av andra halvlek. Vi var sömninga i första och de kändes mycket hetare än oss. Skönt att få leda en match för första gången på väldigt länge, säger Mattias Johansson.

Han fortsätter:

– Två poäng och lite andrum ner till Tellus. Det kunde inte betyda mer i nuläget efter några tunga förluster.