Vänersborg fick slita trots 3-0 tidigt mot Tellus

Med fler människor på krogarna utanför Zinkensdamm än inne på arenan vann Vänersborg mot Tellus med 4-3 och gick upp på tredje plats i tabellen efter fjärde raka segern.

Det såg ut att springa iväg när Vänersborg hade 3-0 mot ett skadedrabbat Tellus redan efter en kvart men det blev nerv ända in på fyra minuters tilläggstid på den förvånansvärt bra isen trots nio plusgrader och regn hela dagen i Stockholm.

I den 78:e minuten krutade Johannes Camilton in 3-3 med ett hårt skott efter att Tellus tagit sig fram på högerkanten. Bara minuten senare kom Emil Wiklund igenom, gjorde en skottfint, och sköt ur snäv vinkel från högersidan 4-3 till Vänersborg, en kalldusch för Tellus som jobbat sig ikapp till oavgjort.

I upptakten av andra halvlek blåste Tellus liv i matchen genom att Camilton reducerade till 2-3. Tellus hängde kvar efter en hörna och Camilton tryckte in en retur framför Kimmo Kyllönen i Vänersborgsmålet. Då tog Vänersborg timeout.

Vänersborg tog ledningen direkt

Redan efter drygt 100 sekunder spräckte Vänersborg nollan och tog ledningen. Tellus försökte skydda bollen från hörna och den spelades in till Jocke Hedqvist som tackade och tog emot och sköt i mål.

2-0 kom i samband med ett hörnslag. Tellus fick inte bort bollen och Joakim Johansson pangade in den distinkt.

3-0 var ett patenterat långskott från runt 30 meter från storskytten Jocke Hedqvist innan det ens gått en kvart. Tellus samlade sig då för en timeout.

Strax före pausen reducerade Rasmus Hård till 1-3 för Tellus efter om snabb omställning, där han vispade in en lös boll som bröstats fram. Det gjorde att laget orkade ta sig tillbaka in i matchen. Det var flera gånger bud på 4-0 till Vänersborg.

Tellus har varit nära i flera matcher men inkasserade sjätte raka inledande förlusten.

163 tappra själar hade tagit sig till Zinkensdamm denna mulna kväll.

Motala spräckte förlustnollan i Söderhamn

Motala tog första segern för säsongen när Broberg överraskande besegrades i Söderhamn med 4-3. Laget satte fyra av sex hörnor i första halvlek då man gick fram till 4-1 och grundlade segern.

– Vad hände där? Vi som knappt ens tränat på hörnor, säger en glad Olle Nordlund, som satte två av dem, till Bandypuls.