Västerås hotar i toppen – körde över Broberg

Västerås har fått en svängig start på bandysäsongen.

Men nu fortsätter de hota i toppen efter säsongens tredje storvinst – denna gång med 5–1 mot Broberg.

– Broberg är ju ett bra lag, så på så sätt tycker jag vi börjat bra, säger Västerås Stefan Edberg till VLT.

Västerås Bandy har fått en minst sagt svängig start på säsongen.

Först körde de över Vänersborg i premiären med 8–3, därefter förlorade de mot Sandviken för att sedan bjuda på ytterligare en överkörning när de vann med 10–2 mot Sirius.

I den senaste matchen mot Tellus lyckades laget knappt vinna med 3–2 – men i dag var det dags för säsongens tredje överkörning.

Fem mål i andra halvlek

Broberg/Söderhamn åkte på sin tredje förlust i sin fjärde match efter 5–1-förlusten på bortaisen i Västerås.

I den första halvleken såg det dock ut att bli en mer jämn tillställning. Lagen gick till vila med endast 1–0 på resultattavlan efter att Västerås Mikael Olsson fått in bollen i den 28 minuten.

Men i den andra halvleken kom målexplosionen. Västerås drog ifrån tidigt med två snabba mål och kunde sätta avgörande 5–1 i den 81 minuten.

”Visar kvalitet”

Laget fortsätter nu att hota i toppen efter fyra vinster på de inledande fem matcherna. Västerås ledde serien temporärt, men efter Villas seger gick Lidköpingslaget åter upp i topp.

– Det känns bra, tycker jag. Tellus borta är inte enkel och Broberg är ju ett bra lag, så på så sätt tycker jag vi börjat bra. Vi har inte haft så stora perioder i matcherna som varit dåliga, utan vi har varit med i stort sett hela tiden. Det känns som att vi tar nya kliv och visar bra kvalitet för varje match som går, säger Västerås Stefan Edberg till VLT.

Broberg/Söderhamn ligger en plats ovanför kvalstrecket med två poäng på fyra matcher.