Karlsson visade vägen för favoriten Villa

Uppdaterad
Publicerad

Villa Lidköping visade precis varför man är favorittippade i årets elitserien när man ikväll tog emot svenska mästarna Edsbyn. Lagkapten David Karlsson stod för tre av lagets mål i 5–2-matchen.

Villa Lidköping är solklara favoriter att ta hem klubbens första SM-guld, i alla fall om man ska tro tränarna i elitserien. Efter årets World Cup-vinst tror hälften av tränarna att guldet letar sig till Lidköping i år.

Men för att ta SM-guld krävs det att man lämnar gamla resultat bakom sig. I kvällens semifinalrepris från förra året fick Villa chans att på nytt ta revansch mot svenska mästarna Edsbyn. Och den chansen tog man vara på redan efter 37 sekunder.

Och de regerande mästarna skulle inte ha mycket att säga till om i matchen, långa stunder var man helt tillbakatryckta och Villa visade varför man är favoriter till SM-titeln.

När matchen slut hade Villa lyckats peta in ytterligare fyra mål, tre av dem signerade lagkaptenen David Karlsson som nu är uppe i 999 mål på elitnivå.

– Men det är ju bara mål som jag har gjort på högsta nivå. Jag har ju även spelat i division ett och division 2, så det saknas ju några mål där, säger David Karlsson med ett skratt när Bandypuls når honom på onsdagskvällen, säger han till Bandypuls.

Och han skulle gärna sätta mål 1000.

– Ja, det är klart att man är sugen. Jag skulle ha satt ett till också, jag hade några bra lägen till. Men vi vann ju och det är huvudsaken så att säga.

 Jonas Edling putsade till siffrorna för Edsbyns räkning, men närmare än så kom man aldrig. Slutresultatet skrevs till 5–2.

I Västerås vann VSK med hela 10–2 mot Sirius. Vinnare i kväll blev också Vänersborg (4–1 mot Falu IS) och Broberg/Söderhamn(4–0 mot Tellus).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.