Skutskär och Edsbyn jublar efter SM-gulden 2017/18. Foto: Bildbyrån

Bandyfinalerna 2019 sänds i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Den 23 mars 2019 spelas SM-finalerna på Studenternas IP i Uppsala.

Nu står det klart att de också kommer sändas i SVT.

– Bandyfinalerna i SVT är en klassiker, säger SVT:s kommentator Chris Härenstam.

Den 23 mars 2019 kommer serierna till slut avgöras när finalerna spelas på Studenternas IP. Men för de som inte kan ta sig till Uppsala kommer avgörandet även kunna upplevas via SVT.

– Vi har en massiv sportvinter i SVT med bland annat tre vintersports-VM varav två på hemmaplan. Vi är jätteglada att kunna komplettera det med en svensk klassiker som bandyfinalerna, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Härenstam: ”En klassiker”

I fjol var SM-finalerna i bandy tillbaka på klassiska Studenternas i Uppsala efter ett par år på andra arenor. Drygt 18 000 åskådare såg Edsbyn vinna herrfinalen 2018, damernas final vanns skrällartat av nykomlingen Skutskär.

– Bandyfinalerna i SVT är en klassiker. En vacker sport på en förhoppningsvis härlig vinterdag. Kul att vi kan visa denna folkfest i TV för de som inte kan ta sig till Studenternas, säger SVT:s bandykommentator Chris Härenstam.

Damernas final spelas kl 12:00, och herrarnas kl 18:00. Matcherna sänds i SVT1, SVT2 och SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.