Bollnäs Patrik Nilsson och Hammarbys Daniel Mossberg. Foto: Bildbyrån

Hammarbys nyförvärv räddade poäng – mot sin gamla klubb

Uppdaterad
Publicerad

De före detta Bollnässpelarna räddade en poäng för sitt nya hemmalag – mot just Bollnäs.

Därmed tog Hammarby årets första poäng i elitserien efter att spelarna röstat bort tränaren.

– En poäng får vi, men vi är inte nöjda, säger Hammarbys Robin Sundin i Aftonbladets sändning.

Det där med släkten är värst började direkt efter tre minuter då Christoffer Fagerström, förra säsongen i Bollnäs, gjorde sitt första mål i Hammarby.

Han skulle dock inte bli Hammarbys enda nyförvärv från Bollnäs att näta.

Däremellan skulle dock bortalaget i vitt bjuda på tre mål och total dominans i första halvlek.

Hammarby i chock

Innan Hammarby knappt hade hunnit fira klart 1-0 hade Bollnäs Patrik Nilsson kvitterat, Philip Flodstam gjort bortalagets ledningsmål och Anton Dahlberg klappat in 1-3.

– Första halvlek var riktigt bra. Alla är delaktiga och skapar lägen överallt. Det kändes superbra. Hammarby kan inte vara så nöjda med den insatsen där för vi upplevde att vi hade is överallt, säger Bollnässpelaren Samuli Helavuori i Aftonbladets sändning.

Hammarby var i chock och därför kändes det något ologiskt när Kasper Milerud, förra året även han i Bollnäs, reducerade till 2-3 innan paus.

I andra halvlek fortsatte släkten är värst-festen då även Daniel Mossberg gjort Hammarbys 3-3 kvittering.

Under sista halvtimmen stod matchen och vägde. Därför kändes Casper Ekströms 4-3 till Bollnäs som ett matchavgörande.

Milerud målskytt igen

Men med bara sekunder kvar av matchen klev Milerud fram igen. Assisterad av Mossberg kom kvitteringen till 4-4 och de före detta Bollnäsarna hade räddat poäng för Bajen.

– Vi hade hoppats på mer men 4-4 får vi vara glada för då vi gör kvitteringen så sent. En poäng får vi, men vi är inte nöjda, säger Hammarbys Robin Sundin i Aftonbladets sändning.

– Det är tufft att få emot sig det där målet på slutet. Men i det stora hela är det bra. Vi har en liten svacka mellan 45-65 där Bajen trycker på riktigt bra. Så är känslan åtminstone, säger Bollnässpelaren Samuli Helavuor i Aftonbladets sändning.

Poängen blir Hammarbys första, en poäng som man tog efter att spelarna sägs ha röstat bort den numer sparkade tränaren Pierre Roos.

I Elitseriens andra matcher vann Sandviken borta mot Vänersborg med 4-1, Vetlanda slog Edsbyn hemma mot 5-4 och Sirius slog Broberg/Söderhamn på bortais med 6-3.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.