Motalas Nicklas Ögren var förbannad efter förlusten mot Vänersborg. Foto: Sebastian Lamotte/Bildbyrån

Nicklas Ögrens domarsågning efter Motalas premiärförlust mot Vänersborg

Uppdaterad
Publicerad

Motala förlorade elitseriepremiären mot Vänersborg.

Då rasade Motalas försvarare Nicklas Ögren mot domarna.

– Ibland räcker det att titta på nån så åker man ut, sade han till Sportbladet Play.

Motala–Vänersborg var länge en jämn tillställning. Men på tilläggstid i den första halvlek gjorde Ilja Grachev 1–0 efter hörna, och sedan så var gästerna – trots en ganska tidig kvittering av Jonas Enander – klart bättre i den andra halvleken och vann rättvist med 3–1.

Förlusten fick Motalas försvarare Nicklas Ögren att gå till hård attack mot domarna.

– Det är lite svårt att spela, för jag tycker domarnivån är ruggigt låg i dag! Ibland får man göra vad som helst och ibland räcker det att kolla på nån så åker man ut. Det är svårt att spela då. Domarnivån är för låg för elitserien, sade han till Aftonbladet, och gav sedan ett exempel på vad han tyckte var för dåligt:

– Jag tycker det är konstigt, man åker och slår av klubbor på folks ben och man blåser frislag. Sen är det klubbor i ansiktet och det är inte frislag, sen räcker det att man touchar sargen och ramlar så åker man ut tio minuter. Det är ojämn nivå. Det är svårt att spela då, ibland får man kampa hur mycket som helst och ibland åker man ut.

”Strider kopiöst”

I Vänersborgs-lägret var det gladare miner.

– Vi strider kopiöst för varandra i dag. Vi har fått in bra killar som passar bra in i laget. Alla vet vad som gäller, vi har alla möjligheter att gå hur långt som helst.

Matchfakta

Motala-Vänersborg

1-3

(0–1)

Motala: Jonas Enander. Vänersborg: Joakim Johansson, Robin Lundqvist, Ilja Grachev.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.