Hammarbys Fredrik Larsson deppar efter 0-5 under bandymatchen mot AIK. Foto: Bildbyrån

AIK gjorde fredagen den 13:e nattsvart för Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

AIK hade lekstuga i bandypremiären mot Hammarby och vann med förkrossande 11-3 i den nya hallen i Gubbängen. Det var verkligen fredagen den 13:e för Bajen.

– Vi får rannsaka oss själva rejält, säger Hammarbys lagkapten David Pizzoni till Sportbladet Play.

AIK hade problem att motivera sig efter att ha avgjort tidigt och känt att man var överlägset denna märkliga premiärkväll. Visst var AIK favorit men få hade trott att det skulle gå så lätt och smärtfritt.

– Det är ganska tufft att spela när man leder med 7-2 och det redan är avgjort. Det var ridå, säger ett av alla stjärnförvärv i AIK, Daniel Andersson.

AIK satte full fart direkt. Redan efter 62 sekunder gjorde den helt frie Alan Dzhusoev 1-0 för de svartklädda. Efter elva minuter var det 3-0 och efter 33 minuter 6-0. 

– När vi låter bollen gå har de svårt att hålla koll på oss, säger AIK:s William Arvidsson som gjorde sina två mål i första halvlek.

”Vi fortsatte att göra misstag”

AIK, fullt av världsspelare, hade ett mycket högre tempo, de testades inte ens, medan Hammarby-spelarna såg sega och loja ut.

Hammarby hade en period i första halvlek som gav energi; när de reducerade till 6-1 och 6-2 och hade lite boost inför andra halvlek. Men man kom ingenstans.

– Vad är det som stämmer? Det var inte mycket som gick rätt i dag. Vi fortsatte göra misstag. Vi har i alla fall börjat bygga på någonting även om det inte fanns där i dag. Vi får rannsaka oss själva rejält, säger Hammarbys lagkapten David Pizzoni. 

Det var första tävlingsmatchen i den nybyggda hallen i Gubbängen, en plåtkonstruktion med bara en läktare på ena långsidan. Coronaanpassade 50 personer ramade in tillställningen.

SE OCKSÅ: Edsbyn tappade tvåmålsledning i slutminuterna

MATCHFAKTA

AIK-Hammarby 11-3 (6–2)

AIK: William Arvidsson 2, Daniel Andersson 2, Johan Willes, Christian Frohm, Linus Pettersson, Tobias Nyberg, Alan Dzhusoev, Johan Esplund, Erik Pettersson.

Hammarby: Kasper Milerud, David Pizzoni, Alexander Egorychev.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.