Hammarby missar slutspel. Foto: Bildbyrån

Hammarby missar slutspel för andra säsongen i rad

Uppdaterad
Publicerad

Efter 24 raka slutspelsframträdanden bröts Hammarbys fina svit förra säsongen.

Nu står det klart att man återigen missar chansen att slåss om SM-guldet.

– Jag är jättebesviken så klart, vi hade som mål att gå till slutspel och misslyckades, säger en uppgiven Kasper Milerud.

Hammarby huserade i ingenmansland inför sista omgången och hade vid vinst chans att knipa en slutspelsplats.

Men Sandviken gick segrande ur striden med 4-3 på Zinkensdamm, samtidigt som lagen ovanför slutspelsstrecket, Vetlanda och Vänersborg, tog två poäng var. Därmed är Hammarbys säsong över redan nu.

– Det känns som att man har spelat sjuk halva säsongen, det är jävligt tungt. I dag gör vi vad vi kan och marginalerna är på deras sida, säger Kasper Milerud i Sportbladet Plays sändning.

– Det känns som en sportsligt orättvis säsong tycker jag, men det är inte i dag vi förlorar. Det är hur många poäng som helst innan det här, fortsätter han och syftar på covidläget som ställt till det samt att det blivit flera poängtapp mot bottenlagen.

Bollnäs och Frillesås i negativt kval

Längre upp i tabellen såg Sandviken i och med segern till att ligga på rätt sida av kvartsfinalstrecket och slipper spela åttondelsfinal.

I botten stod det redan innan omgången klart att Tellus, samt nykomlingarna Rättvik och Örebro åker ur. Bollnäs var redan kvalklart och tar med sig Frillesås, som förlorade mot Västerås med 8-3, in i det negativa kvalet.

Villa Lidköping hade redan säkrat seriesegern och där bakom körde AIK över Edsbyn med 6-1 och knep andraplatsen.

Nu väntar slutspel där åttondelsfinalerna spelas 21 och 23 februari, medan kvartsfinalerna drar igång den 25:e.

Kvalet till elitserien börjar sjunde mars. Där kommer Bollnäs och Frillesås möta tvåan och trean i allsvenskan i en rak dubbelserie och de två bästa lagen spelar i elitserien nästa säsong.

De möts i slutspelet

Åttondelsfinaler:

Motala – Vänersborg

Sirius – Vetlanda

Kvartsfinaler:

Villa Lidköping – Motala/Vänersborg

Västerås – Sandviken

AIK – Broberg

Edsbyn – Sirius/Vetlanda

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.