Matchstraff i debuten – för fel tröjnummer

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen lyckad debut i Västerås SK för målvakten Henrik Kjellsson. En halvtimme in i matchen mot Vänersborg fick nyförvärvet rött kort för att ha haft på sig en matchtröja med fel nummer – 23 i stället för 1.

– Jag förstår inte varför regeln finns överhuvudtaget, säger Kjellsson till SVT Sport.

Trots utvisningen vann VSK med 8–3.

Trots flera snygga mål från både hemma och bortalag skiftade fokus under VSK och Vänersborgs säsongspremiär i elitserien till något helt annat.

En dryg halvtimme in i den första halvleken fick hemmalagets målvakt, Siriusförvärvet Henrik Kjellsson, matchstraff. Det tog hela sex minuter, och en hel del diskussioner från avblåsning tills dess att Kjellsson lämnade isen. Förseelsen? Han hade fel tröja på sig.

– Den som lämnade in laguppställningen hade skrivit upp fel nummer på mig. Och då finns det tydligen en regel som säger att det ska vara lindrig matchstraff och att jag inte får spela mer, säger han till SVT Sport.

Kjellsson själv hade ingen aning om att han bröt mot regelverket.

– Jag trodde att de skämtade med mig först, jag hade ingen aning om det. Först kom det fram några spelare och sa att jag skulle bli utvisad så det tog ett tag innan jag fattade det, man var lite tom ett tag.

– Fjärdedomaren har fått informationen om att jag spelar med ett nummer som inte står i listorna. Det var mycket frågetecken där ett tag.

Men vem som tipsat domaren vet han ännu inte.

– Jag förstår inte varför regeln finns över huvud taget. Att jag ska straffas för någonting som någon annan gör och att jag inte ska få spela matchen tycker jag är väldigt hårt.

Men det numerära underläget till trots hade hemmalaget lekstuga matchen igenom. Slutresultatet skrevs till hela 8–3 till VSK.

Rätt ska vara rätt. Det fick målvakten Henrik Kjellsson bittert erfara i Västerås bandypremiär. Fel nummer på tröjan blev lika med matchstraff. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.