Matilda Plan blev svensk mästare med sitt Västerås i våras. Foto: Bildbyrån.

Västeråsspelarens sanslösa målfacit – tio av 13 mål

Uppdaterad
Publicerad

Regerande mästarlaget Västerås vann mot Skirö med 13-0. Matilda Plan gjorde tio av målen.

– Jag tror att mitt rekord var sju, säger Västeråsspelaren efter rekordkrossen till VSK Bandy på Youtube.

Det var efter 3-0 som Plan klev fram och tände på sitt målfyrverkeri och gjorde sedan de resterande tio målen på rad. Den första fullträffen kom först efter 28 minuters spel.

– Jag tror faktiskt att mitt rekord var sju men nu fick det bli några till. Det är skönt att göra lite mål eftersom det varit lite kämpigt de första matcherna. Nu släppte det rejält. Jag tänkte innan att ”vi borde göra många mål i den här matchen”. Sedan var det jag som lyckades göra en hel del i dag. Det är alltid kul, säger Plan till VSK Bandy på Youtube.

När målen rasslade in blev det som en grej att spela fram till glödheta Plan. Sju av målen kom i andra halvlek.

Från nionde till första plats i skytteligan

– Efter ett par mål sade jag till de andra på skoj att passa mig så att jag får göra några mål  och klättra i skytteligan och det gjorde jag i dag, säger Plan som vann skytteligan förra säsongen med 31 fullträffar. Inför dagens match var Plan nia i skytteligan på fem mål gjorda på fyra matcher. Efter dagens uppvisning gick hon upp i skytteligaledning med 15 mål.

Tränaren Olle Wiberg gladde sig åt Plans, multikompetent och spelar fotboll i damallsvenska Eskilstuna, framfart.

– Hon har ju haft en tuff säsongsstart och pratat om att det skulle vara skönt med islossning och det får man verkligen säga att hon fick i dag.  Sedan fick hon några mål ”uppspelat” men det är så det ska vara och det är häftigt att göra tio mål. Det spelar ingen roll hur motståndet ser ut: Tio mål är tio mål och det är riktigt häftigt, säger Wiberg.

I nästa omgång är det toppmöte med serieledande fullpoängaren Villa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.