Emma Holmgren stod för flera kvalificerade ingripanden men kunde inte rädda en poäng för Linköping. Foto: Bildbyrån

Talangen brände straff – Linköping missade chansen

Uppdaterad
Publicerad

Frida Leonhardsen-Maanum hade en gyllene chans att rädda en poäng på hemmaplan vid ställningen 0-1 till Eskilstuna. Men den norska landslagstalangen brände en straff och Linköping missade chansen att haka på i toppstriden.

Två lag som är alldeles för bra för att dras in i någon bottenstrid men har fått se tåget till guldstriden lämna perrongen för ett par omgångar sedan. Att man lever i ett tabellmässigt ingenmansland märktes knappast av bortalagets matchinledning och visst finns den Champions League-kvalificerande andraplatsen inom räckhåll om stjärnorna står rätt.

Ngozi Okobi tvingade Emma Holmgren till en jätteräddning med ett distansskott. Då hade Felicia Rogic redan varit nära att ta ledningen för Eskilstuna som vaskade fram en handfull kvalificerade målchanser i matchinledningen.

Tog ledningen i 17 minuten

När Matilda Plan nickade in en hörna via ett par försvarare var det knappast oväntat eller orättvist. Emma Holmgren i målet hade lite otur men hade nog kunnat ta den. Hon revanscherade sig med råge senare i halvleken när Fanny Andersson kom helt fri och Holmgren styrde avslutet i stolpen.

Fick chansen från straffpunkten

I andra halvlek gick Eskilstuna stenhårt för ett kvitteringsmål. Lina Hurtig fälldes i straffområdet av Petra Johansson två gånger om och fick en straff den andra. Emelie Lundberg i Eskilstunas mål behövde inte ens röra på sig. Frida Leonhardsen-Maanum drog straffen stenhårt i ribban. Efter det avtog hemmalagets press och i stället får man räkna hem säsongens första förlust på hemmalpan.

Eskilstuna klättrar nu åtminstone tillfälligt från en sjunde till en femteplats i tabellen med fyra poäng upp till tabelltvåan Vittsjö som har en match mindre spelad. Linköping halkar ner till en sjätteplats, en poäng bakom Eskilstuna.

OBOS Damallsvenskan

Linköpings FC logo

Linköpings FC

0 - 1

Eskilstuna United logo

Eskilstuna United

Linköping Arena, Linköping
Publik: 783
Domare: Pernilla Larsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.