Foto: Bildbyrån

Nilla Fischer tränar igen – hoppas på snar comeback

Uppdaterad
Publicerad

För fyra dagar sedan flaggades det för att Nilla Fischers säsong kan vara över.

Men nu är hon tillbaka i träning – och siktar på en snar comeback.

– Nästa match är målet, säger hon.

Landslagsbacken Nilla Fischer har inte spelat sedan 0–0-matchen mot Kristianstad för en dryg månad sedan. Hon har därefter stoppats på grund av en inflammation i hälsenan.

För ett par dagar sedan spreds uppgifter som sade att säsongen kan vara över, men några sådana tankar umgås inte 35-åringen själv med. Dock kan hon inte ge någon exakt tidsplan gällande när hon kan vara tillbaka i matchspel.

– Jag vet inte. Vi får se från dag till dag hur det känns. Men jag tänker hela tiden att nästa match är målet, säger hon till SVT Sport.

Tillbaka i fotbollsträning

Men helt klart är att det går åt rätt håll. Hon är sedan en veckas tid tillbaka i träning med resten av laget, även om hon inte deltar i alla övningar och för fullt hela tiden.

– Som fotbollsspelare så är ju inte cykel någon favoritsport, att köra intervaller på den. Så det är verkligen skönt att få vara med och lira boll, säger hon.

Räknar inte bort EM-kvalet

Nästa EM-kvalmatch spelas borta mot Ungern den 4 oktober. Nilla Fischer räknar inte bort den helt och hållet.

– Vi får se. Allt fokus nu ligger på Linköping och att kunna bli spelklar för dem. Sen får vi se. Allting beror på hur hälsenan reagerar, om jag kan vara med i landslaget eller inte. Men det är en senare fråga, först gäller det att bli speklar för klubben, säger hon.

Linköping spelar nästa match redan i morgon. Där lär dock Fischer inte vara med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.