Sent mål gav Växjö vinsten

Uppdaterad
Publicerad

Linköping kom till Myresjöhus Arena i hopp om att hänga på i täten av damallsvenskan. Men i vägen stod ett Växjö som var det bättre laget. Efter bara sju minuter på klockan hade hemmalaget haft ett skott i ribban och missat friläge. Men det var till slut Växjö som skulle hämta hem alla tre poäng. I den 83:e kunde inhoppande Violah Nambi sätta dit segermålet för smålänningarna.

Damallsvenskan var tillbaka efter ett långt landslagsuppehåll. Linköping kom till spel utan skadade Nilla Fischer men väl med Lina Hurtig och Stina Blackstenius på topp. Men landslagsspelare till trots så var det istället Växjö som inledde piggast.

Efter bara sju spelade minuter hade Emmi Alanen haft en frispark klockrent i ribban och kort därefter kunde Mimmi Strömgren utnyttja en dålig touch från Emma Holmgren i Linköpingskassen och skaffa sig en helt öppet läge framför mål. Strömgren lyckades på något oförklarligt vis att missa målburen och Linköping kom undan med blotta förskräckelsen.

Inhopparen avgjorde

I den 66:e minuten hade hemmalaget ytterligare en boll i målramen när Nellie Karlsson testade skott långt utifrån. Linköping var inte chanslösa men när väl lägena kom stod Erin McLeod i vägen. I 78:e minuten byttes Mimmi Strömgren ut till förmån för Violah Nambi och det skulle visa sig vara ett lyckat drag. På en fin pass Ria Öling kunde Nambi överlista Emma Holmgren i Linköpingsmålet och skjuta segern till hemmalaget.

Segern innebär att Växjö lämnar bottentrion bakom sig med nio poäng ned till Limhamn på tiondeplatsen.

Linköping däremot tappar än mer i toppen och har fortsatt nio poäng upp till ledande Rosengård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.