Therese Sjögran och Limhamn Bunkeflo. Foto: Bildbyrån

FC Rosengård välkomnar konkurrensen: ”Det är på tiden”

Uppdaterad
Publicerad

Om allt går som initiativtagarna vill kommer damallsvenska LB07 inom kort heta Malmö FF. Stadens storklubb FC Rosengård räds inte konkurrensen. – Det är bra för svensk damfotboll. Sveriges bästa klubb ska ha ett damlag också, det är på tiden, säger FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran till SVT Sport.

Under fredagen offentliggjorde Malmö FF och LB07 sina planer på att gå samman för att Malmö FF ska ha ett lag i damernas högsta serie. Beslutet ska klubbas igenom på extrainsatta årsmöten i respektive förening innan de träder i kraft men MFF:s intentioner går inte att ta miste på. Om inte omedelbart så lär det med tiden bli en helt ny konkurrenssituation för FC Rosengård.

– Jo men det är ju det vi lever för. Det är tight i damallsvenskan redan. Och konkurrens i staden har vi haft innan. Men det är svårt att sia om innan vi vet hur MFF:s satsning kommer att se ut, säger FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran till SVT Sport. 

Malmö FF:s damlag blev FC Rosengård

2007 bytte MFF:s damlag namn till LdB Malmö, 2013 ombildades klubben och fick namnet FC Rosengård. Enligt Sjögran har det inte förts några diskussioner mellan Malmö FF och Rosengård om ett nytt samarbete eller sammanslagning.

– De har ju sagt sina anledningar varför de väljer att samarbeta med LB07 och det får vi respektera.

Det finns ingen bitterhet från er sida?

– Nej, absolut inte.

”Finns plats för två storklubbar”

Även om förslaget ska ta sig genom ett par årsmöten innan det klubbas igenom, och Rosengårds sportsliga försprång kan ta ett tag att ta igen finns det en risk för en knivigare konkurrenssituation i staden framöver.

– Jag tror att det finns plats för två storklubbar, Malmö är en stor stad. Men det är svårt att spekulera så långt fram. Jag är positiv till att MFF har bestämt sig för att satsa, mer än så kan jag inte sia om just nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.