Pendlar 400 kilometer – för att träna bandy

Uppdaterad
Publicerad

Villa-Lidköping toppar damernas elitserie. Man gör det bland annat tack vare Tranås-borna Matilda Svenler och Pernilla Elardt-Östh som varje vecka pendlar till träningarna.

– Vi får bra förutsättningar och stor chans till att vinna SM-guld, säger Elardt-Östh.

De är inte bara svägerskor och kollegor i samma koncern. Pernilla-Elardt Östh och Matilda Svenler är också lagkamrater i Villa-Lidköping. Men till skillnad mot många elitspelare så bor de inte på samma ort som de spelar. Duon lever i småländska Tranås och pendlar de 194 kilometerna till Lidköping.

– Vi är tillsammans med två bröder så det blir en del skitsnack om dem för att ventilera lite. En del jobbsnack också. Så det är sällan tyst, säger Elardt-Östh.

Möjligheten att spela bandy på elitnivå finns närmare hemmet i Tranås, men förutsättningarna som Villa-Lidköping erbjuder kan ingen annan klubb matcha.

– Vi har dessutom en stor chans att vinna SM-guld. Så det är ju inte bara för att det är superroligt och ett bra gäng, utan det är ju också för att vi har chans att ta guldet i mars, säger Elardt-Östh.

Svenler fyller i:

– Villa gick ut med att de satsar på damsidan och vi ville vara med på den resan – och den är väldigt rolig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.