Trots bara 20 år gammal har Alfred Rustas redan tillhört fyra elitklubbar: Sandviken, IFK Rättvik, Hammarby och Edsbyn, som är tröjan han bär här. Foto: Bildbyrån

Sandvikens Alfred Rustas fick armen uppskuren – kan missa hela säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Det står nu klart att det kommer att bli en lång rehablitering för Sandvikens Alfred Rustas som skar upp armen på en skridskoskena i helgen. Han blir borta i minst tre månader och missar troligen hela säsongen.

– Det är surt, säger Rustas till Radiosporten.

Det var i semifinalen i Svenska Cupen i Lidköping i söndags som olyckan var framme. Efter en närkamp fick han skridskoskenan över armen och blodet forsade. Det kallades omdelbart på läkarhjälp.

– Jag såg såret och hur armen sprack upp mer och mer. Jag blev chockad och tror att jag tuppade av en sväng. Det kom mycket blod då, säger Rustas som förra säsongen spelade i IFK Rättvik och i år skulle göra sin debutsäsong för Sandvikens AIK.

”Rädd att det var pulsådern”

– Jag var rädd att det skulle vara pulsådern och att det skulle vara riktigt illa men det var lite högre upp så det var tur i oturen, säger Rustas som åtminstone kommer att bli borta i tre månader. Troligen missar 20-åringen hela säsongen. Just nu vilar han ut i soffan och ska börja rehaba. 

– Läkarna har sagt att jag ska få tillbaka all känsel och all rörlighet även om det inte kommer att bli som innan men så nära som möjligt. Det är bara att börja rehaba och försöka få det att bli bra. 

Rustas fördes bort i ambulans. Saik ledde semin med 3-1 mot Västerås SK i klassikermötet och skadan inträffade när det återstod 1,5 minut, vilket medförde att matchen bröts där. I finalen förlorade Sandviken mot hemmalaget Villa Lidköping med 8-1.

Tilda Ström gjorde fyra raka mål i VM-semifinalen (26 mars):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.