Daniel Mossberg var en av de som fick föras till sjukhus efter olyckorna. Foto: Bildbyrån/Bandyplay

Tung dag för Sandviken i Svenska Cupen – två otäcka skador

Uppdaterad
Publicerad

Först fick Alfred Rustas en skridskoskena över handleden och fördes till sjukhus i semifinalen.

Sedan, i finalen, knockades stjärnan Daniel Mossberg medvetslös.

Det var en tuff dag för Sandviken, som dessutom förlorade finalen.

– Det är för mycket, säger tränaren Joakim Forslund.

Det var med en och en halv minut kvar av semifinalen mot Västerås i Lidköping (som laget vann med 3–1) som olyckan var framme för första gången.

Då fick den 20-årige anfallaren Alfred Rustas, som är värvad från IFK Rättvik till denna säsong, en skridskoskena över underarmen i samband med en duell vid sargen.

Skärrad stämning

Enligt Bandypuls reagerade båda lagens spelare omedelbart och skrek efter läkare medan Rustas låg kvar på isen.

Stämningen på isen ska ha varit märkbart skärrad och det ska ha talats om mycket blod. Han fördes med ambulans till sjukhus, och ska undersökas ytterligare i Uppsala i morgon.

– Han har dålig känsel och rörelse i två av sina fingrar så det är nog någon sena där som är av och de har sytt ihop det provisoriskt. Där vet vi inte, det kan ju bli en lång skadeperiod på honom, säger Sandvikens tränare Joakim Forslund till Bandypuls.

Storseger för Villa

Men Sandvikens olyckor var inte över där. I finalen mot Villa Lidköping, som de förlorade med 1–8, slogs Daniel Mossberg medvetslös efter att ha kört ihop med Villas Alexander Härndahl. Även han kördes till sjukhus.

– Jag fick åka in på lasarettet och röntga nacken och huvudet. Allt ser bra ut och inget är skadat. Det blev en rejäl hjärnskakning. Det tar jag varenda dag i veckan än att det skulle vara något annat. Det är sådant som händer, säger Mossberg till Bandypuls, och förklarar att han inte minns någonting av smällen.

– Ingenting, nothing, nothing! Så är det, säger han.

MER BANDY: Ligachefen: ”Mest utvecklande för dambandyn”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Per Selin. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.