Broberg firade annandag med tredje raka segern

Broberg ångar på i elitserien och i den klassiska annandagsmatchen mot Sandviken fixade man tredje raka segern.

Tack vare ett stort övertag i första halvleken kunde man stå emot en Sandviken-forcering i slutet och vinna med 4-3.

Brobergs första seger på fem år borta mot SAIK.

– Det känns riktigt bra, säger Brobergs Jonas Nygren till SVT Sport.

Broberg har varit en av årets överraskningar i elitserien och i den klassiska annandagsmatchen överraskade de Sandviken rejält.

Hemmalaget Sandviken fick bästa inledningen när Linus Forsberg gav de ledningen efter drygt sex minuter men repliken kom i den 13:e minuten. Adam Wijk spelade fram till Mattias Brolin Munther som från en riktigt snäv vinkel knackade in bollen från höger.

Dagens match spelades på uteis på Jernvallen inför 1 300 åskådare och i den 19:e matchminuten fick publiken se Jonas Nygren skicka in 2-1 till gästerna. Nygren stod nästan fri framför mål och kunde göra sitt andra mål för säsongen.

Och därefter tog Broberg över matchen.

Stor ledning i halvtid

I 30:e minuten tog sig Rasmus Linder fram på ett snyggt sätt och hade chansen att göra ett riktigt vackert mål men fälldes och fick straff. Den tog Martin Söderberg hand om på bästa sätt och skickade in 3-1 och Sandviken var skakat. Vilket visade sig tre minuter senare när Broberg kontrade och Anders Erikanders enkelt kunde ta sig upp på Sandvikens planhalva och hittade Jonas Engström som nästan fri kunde göra mål.

Ett rejält nertryckt Sandviken fick gå till pausvila i 1-4-underläge.

– Vi är väldigt effektiva, vi är bra också. Vi förtjänar ledningen. Det blir så att vi får gå på den lite i andra halvleken och spela lite mer eftertänksamt, säger Jonas Nygren.

Sandviken utmanade

Det tog ett litet tag men mot slutet av den andra halvleken började Sandviken vakna till. I den 81:a minuten gjorde Joakim Bergman 2-4 på hörna. Fem minuter senare reducerade Hannes Edlund till 3-4 och Sandviken var med i matchen igen. Hemmalaget fixade flera chanser men kom inte närmare än så och Broberg vann med 4-3 och tog med sig två poäng hem till Söderhamn.

Broberg ligger nu, lite oväntat, tvåa i tabellen med 16 spelade matcher.

– Vi har fått ihop det väldigt bra. Vi blir svårläsa och vi jobbar väldigt hårt för varandra, säger Nygren.