Sandviken starkast i derbyt mot Skutskär

Uppdaterad
Publicerad

Tack vare en snabb vändning tog Sandviken hem segern i derbyt mot Skutskär.

Efter bland annat två mål av Matilda Öhman kunde SAIK till slut vinna med 3-1.

Det var hemmalaget Skutskär som tog ledningen i gästrike/upplands-derbyt. Edit Ljung slog in en hörna från Angelica Östlund i den 20:e matchminuten.

I pausen fick Sandvikens Emma Ahlander frågan vad hon trodde tränare Niklas Gälman skulle säga i omklädningsrummet inför den andra halvleken.

– Jag tror han kommer säga att vi måste snäppa upp lite. Både i handlederna och i huvudet, svarade Ahlman i Sportbladet Play.

Oavsett vad Gälman sa så snäppade Sandviken upp ordentligt.

Direkt i den andra halvleken kom repliken från Sandviken. Emma Ahlander, som lämnade Skutskär för Sandviken inför säsongen, skickade in en hörna från Tilda Niklasdotter Jonsson och bara två minuter senare kom 2-1 från Matilda Öhman som snappade upp en misslyckad rensning och kunde lägga in 2-1 till SAIK.

Öhman hade laddat målbössa med mer och i den 80:e minuten dundrade hon in 3-1, även det på hörna. Det blev matchens sista mål och Sandviken kunde åka hem med två färska poäng i bagaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.