På fredagen blev det klart att Esa Määttää tar över tränarrollen för Sirius bandys herrlag. Foto: TT

Sirius följer handlingsplanen

Publicerad

Sandviken och Hammarby har sagt upp spelarkontrakten. Västerås har gått ut med att det saknas miljontals kronor. Uppsala-laget Sirius kämpar också med ekonomin men det är ingen kris. – Vi följer vår handlingsplan och är hoppfull om att vi ska klara av att beviljas elitlicens, säger Jimmy Helmersson, klubbchef Sirius, till SVT Sport.

Det börjar dra ihop sig för Hammarby, Sandviken och Sirius klubbarna som bandyförbundets licensnämnd tittar närmare på. Den 20/1 ska delbokslutet (som bedöms per den 31/1), budgetprognos för resterande år samt nästa år var inskickat. De uppgifterna utgör sedan underlaget för licensnämndens beslut.

– Vi har en handlingsplan för hur vi ska visa upp positivt kapital. Vår situation är ansträngd men det är ingen kris som det varit för några andra klubbar. Vi följer som sagt vår plan till punkt och pricka och är hoppfulla om att vi klarar av kraven för elitlicensen, säger Jimmy Helmersson, klubbchef Sirius, till SVT Sport.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer