Sirius överraskade på Studenternas

Uppdaterad
Publicerad

På ett ödsligt Studenternas möttes Sirius och Hammarby i den klassiska annandagsbandyn.

Bägge lagen med problem. Sirius som inte lyckats ta så många poäng som laget förtjänat, och ett Hammarby med flera skador.

Och det blev Sirius som tog en rättvis seger med 5-3 (3-1).

– Segern kommer väldigt lägligt för oss, säger Ted Haraldsson till Sportbladet.

Sirius har haft en motig start på årets elitserie. Trots ett stundtals bra spel låg laget på 12:e plats med bara två segrar inför dagens match. Hammarby å sin sida har blivit av med Robin Sundin, David Pizzoni och ryska anfallaren Alexander Egorychev på grund av skador, Egorychev som till och med har rest tillbaka till Ryssland och inte återkommer.

Släkten är…

Sirius inledde målskyttet genom Ted Bergström, förra året i Hammarby, som klippte in en straff till höger om Filip Mörkdal efter sju minuter.

Bara minuten senare utökade Ted Haraldsson till 2-0 efter ett snabbt anfall.

Hammarby jämnade ut

Efter Sirius starka start jämnade Hammarby ut spelet. Närmast reducering var Daniel Mossberg som dribblade sig fram till ett jätteläge men missade skottet totalt. Men det var Sirius som skapade mest och bäst. Därför var det inte helt logiskt när Hammarby lite slumpartat reducerade till 1-2 genom Ivan Lebedev.

I 39:e minuten utökade David Thorén, även han i Bajen förra säsongen, till 3-1. Sirius var mycket nära 4-1 innan paus då Teemu Määttä kom helt fri med Mörkdal som gjorde en jätteräddning.

Drömmål av Mossberg

Andra halvlek började med ett betydligt piggare Hammarby där Daniel Mossberg gjorde ett drömmål efter en dribblingstur genom Siriusförsvaret.

Efter en periods ställningskrig luckrade Sirius upp Hammarbys försvar i ett fint anfall som avslutades med 4-2 genom Jerker Ortman.

Hammarby fick en chans att reducera på straff i den 70:e minuten men Christoffer Fagerström sköt den högt över. Tre minuter senare var det istället Sirius Teemu Määttä som kunde göra 5-2 på passning från Nils Bergström. Alldeles i slutet tröstmålade Kasper Milerud.

Sirius tog två rättvisa poäng och laget kunde ha avgjort matchen redan i den första halvleken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.