Hammarbys bandyis ska smältas. Foto: Bildbyrån.

Hammarby tvingas bort från Zinkensdamm: ”Går inte ihop”

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby bandy får flytta på sig.

På grund av smittläget kommer isen på Zinkensdamms IP – och alla andra utomhusisar i Stockholms stad – att smältas.

– De säger att vi ska flytta till Gubbängshallen, men där är det redan fullt, säger Hammarbys ordförande Pär Steen tilll P4 Stockholm.

Beslutet att smälta isarna gäller åtminstone fram till den 24 januari och är taget för att undvika större folksamlingar under julledigheten.

Under den perioden har Hammarby fem hemmamatcher i elitserien.

De tvingas nu i stället spela i Gubbängshallen i Enskede.

– All elitverksamhet i Stockholmsbandyn ska ske där i hallen. Men där har vi ju tre ytterligare elitlag (AIK:s dam- och herrlag och Tellus) som ska spela match varannan dag och även hinna träna, trots att smittrisken är mindre i utomhusidrott, säger Jonna Nyman, styrelseledamot i Hammarby.

– Det går inte ihop, fortsätter hon.

P4 Stockholm har varit i kontakt med Marina Högland, idrottsdirektör i Stockholms stad, som förstår att det är många som är besvikna och frustrerade över åtgärderna.

”Den allsvenska bandyserien för herrar har förändrats med anledning av coronapandemin, vilket gör att vi behöver ställa om tider och bokningar. Vi har en pågående dialog med berörda bandyföreningar, inte minst Hammarby bandy och Stockholms bandyförbund, för att lösa det här så bra det bara går”, säger hon i en skriftlig kommentar till sajten.

KLIPP: Hur farligt är det att gå på match – ur smittosynpunkt? (2 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.