Vodnik är ett välkänt ryskt lag. Här vann man World Cup i Ljusdal 2004. Troligen fanns ingen av dessa personer med i söndagens skandalmatch i ryska bandyligan. Foto: TT.

20 självmål i rysk bandymatch

Uppdaterad
Publicerad

En självmålsorgie skakar rysk toppbandy. Inte mindre än 20 stycken sista 20 minuterna. På måndagen beslutades att spelas om på neutral mark. Klubbarna riskerar även hårda påföljder.

Med 20 minuter kvar att spela mellan välmeriterade Vodnik och Bajkal Energy i den högsta ryska bandyserien under söndagen stod det 0-0.

När matchen blåsts av hade Bajkal vunnit med 11-9 efter att lagen öst in självmål – alla målen var självmål.

– Båda lagen kan räkna med hårda påföljder, säger ryska bandyförbundets ordförande Boris Skrynnik till Tass.

Vodnik började lägga in självmål för att få lättare lag i slutspelet och efter ett tag hängde Bajkal på ”för att ha lite roligt”, säger Skrynnik ilsket.

Om Vodnik vunnit hade man fått den regerande mästaren direkt i slutspelet.

Efter fyra raka VM-titlar förlorade Ryssland VM-finalen mot Sverige i Sandviken för tre veckor sedan.

Spelas om på neutral mark

Det ryska bandyförbundet beslutade direkt på måndagen att resultatet inte skulle räknas, och att matchen kommer spelas om. Det kommer ske på neutral mark – i Obuchovo på fredag, skriver rusbandy.ru.

Förbundet ska även hålla ett möte på tisdagen. De kommer då besluta om klubbarna straffas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.