Tilda Ström var tillbaka med ett specialskydd över tummen. Foto: Bildbyrån

Skyttedrottningens dubbel efter tumfrakturen

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnan Tilda Ström var tillbaka med ett specialskydd över tummen efter frakturen en vecka före jul. Hon bidrog starkt till att Villa Lidköping vann seriefinalen mot Västerås med 9-2 och tog en gruvlig revansch från det senaste elitseriemötet.

Det var i mötet med Skirö som Ström fick ett slag över högerhanden, vilket skapade en fraktur i tummen. Hon har efter det gått med bandage i två veckor – ett bandage som nu är borta och ersatt av ett formgjutet skydd.

Under Ströms skadeperiod passade Västerås på att vinna mot Villa med 6-3 och bröt Villas segersvit på elva månader och 21 matcher.

”Vi var mer sugna”

– Det var fruktansvärt att behöva följa matchen från sidan. Det var första matchen på många år som jag missade, jag har knappt varit sjuk eller skadad tidigare, säger Tilda Ström till Nya Lidköpings-Tidningen.

Ström avslutade målskyttet med att sätta 9-2 med drygt tio minuter kvar efter ett solonummer – hennes andra mål i dag.

– Vi var mer sugna, och mer framåtlutade. Nu satte vi fart på bollen på ett helt annat sätt. Jag tror att segern var viktig för självförtroendet, att vi känner att förlusten var en engångsgrej, säger Sanna Gustafsson.

Säsongens största publiksiffra i svensk dambandy noterades i det allsvenska mötet mellan Bollnäs och Edsbyn inför 503 åskådare. Gästerna från Edsbyn vann med 3-2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.