Västerås firar 6-3 efter semifinal ett i bandyns SM-slutspel mot Hammarby. Foto: Bildbyrån

Jämnt i första semin – då lossnade det för Västerås

Första semifinalmötet mellan VSK och Hammarby i ABB Arena blev en jämn historia. Iallafall till en början. Lagen följdes åt målmässigt och med 31 minuter kvar att spela stod det 2-2. Då lossnade det för VSK.

Hammarby visade kraft när laget slog ut Sandviken i kvartsfinalen och därmed bröt SAIK:s smått otroliga 25-åriga semifinalsvit.

Men mot Västerås på ABB Arena var det desto svårare.

Matchen, som är det första semifinalmötet lagen emellan, var länge jämnt. Men efter 69 minuter spelade klev VSK:s matchhjälte fram.

Han stavas Ted Bergström och satte först ett, sedan två mål. Matchklockan stod då på 75 minuter, resultatskylten redovisade 4-2 till Västerås och hemmapubliken började vittra seger.

Bergström fullbordade med hattrick

Inte minst när Måns Engström utökade till 5-2 på hörna.

Publiken, på 3000 personer, fick sedan se Hammarby reducera till 3-5. Men vad gjorde det när Ted Bergström är på isen. Spelaren, född -88 och fostrad i Broberg/Söderhamn fullbordade kvällen med ett hattrick och satte 6-3 som också blev slutresultatet.

– Vi är trygga i vårt spel och det känns jättebra just nu, säger Ted Bergström som satte hattrick. Foto: Bildbyrån

VSK leder därmed med 1-0 i matcher, på fredag möts lagen nästa gång på Hammarbys hemmaarena i Zinkensdamm.

– Det var som vi hade förväntat oss. De backade hem och är duktiga på att hålla i bollen. Men vi hade tålamod och fick till vårt spel. Det tar vi med oss till nästa match, säger Ted Bergström till Bandyplay.

”Vi kommer inte ändra något i taktiken”

VSK satte många av sina mål på hörnor.  Fyra hörnor av VSK:s totalt tolv i matchen ledde till mål.

– Det är extra skönt när de sitter i såhär tajta matcher, säger Ted Bergström.

Inför returmötet har han en bra känsla i kroppen.

– Det kommer bli ett rejält tryck, både publikmässigt och allt runtomkring. Vi måste vara kyliga när vi åker dit och vara kyliga i vår matchplan. Vi kommer inte ändra någonting i vår taktik. Vi är trygga i vårt spel och det känns jättebra just nu.

Matchfakta

Västerås–Hammarby 6–3 (2–2)

Mål: 1–0 (3, hörna) Martin Landström (Oscar Gröhn), 1–1 (15, hörna) Ilja Grachev (Jesper Jonsson), 1–2 (22) Christoffer Fagerström (David Thoren), 2–2 (29, hörna) Måns Engström (Mikael Olsson), 3–2 (69) Ted Bergström (Tobias Holmberg), 4–2 (75, hörna) Ted Bergström (Mikael Olsson), 5–2 (83, hörna) Måns Engström (Simon Jansson), 5–3 (87) Jesper Jonsson, 6–3 (90+4, hörna) Ted Bergström (Martin Landström)